Censur på Dragørs største medie.

DragørNyheder censurerer borgernes debat og ødelægger demokratiet i Dragør.

Har du fået slettet din kommentar eller opslag på DragørNyheder? Så er du ikke den eneste. Vi er mange, der har prøvet det.

Det er en offentlig hemmelighed, at det lokale medie DragørNyheder har udført censur i årevis.

DragørNyheders slogan ”Vi samler Dragør” stemmer på ingen måde overens med sandheden.

Den borgmestervenlige ejer af DragørNyheder Peter Kristensen vil ikke tolerere, at borgerne stiller spørgsmålstegn ved censuren, som han flittigt udøver i DragørNyheders debatforum på Facebook.

Påfaldende nok kan han ikke forklare grundlaget for sin censurering, selvom han gentagne gange er blevet afkrævet en forklaring af dragørborgerne.

Under CWWP-sagen har Peter Kristensen slettet utallige kommentarer og kritiske opslag fra borgerne om borgmesterens prestigeprojekt Copenhagen White Water Park.

Siden hen er censureringen eskaleret yderligere, selvom man ikke skulle tro, at det var fysisk muligt.

Borgere og medier udelukkes fra debatten om vores fælles by.

Peter Kristensen har indtil for nylig slettet alle opslag med henvisning til andre medier end DragørNyheder – for eksempel måtte borgerne ikke henvise til relevante artikler fra Amager Bladet eller Dragør Nyt, så blev opslagene slettet prompte.

Vi lever i 2020. Man kan ikke redigere i virkeligheden og nyhedsstrømmen på den måde.

For så kan vi ligeså godt mødes på Blushøj og afbrænde aviser, bøger, fjernsyn, radioer, computere, tablets og mobiltelefoner.

Coronavirussens entré i Danmark gjorde det dog svært for Peter Kristensen at opretholde sin redigering i virkeligheden – da borgerne med rette insisterede på at henvise til de folkeoplysende medier og sundhedsmyndighederne anvisninger.

Det er dog værd at bemærke, at DragørNyheder stædigt forsøgte at holde fast i de fasttømrede censurvaner.

Censureringen på det kommercielle medie DragørNyheder led dermed et mindre knæk, men den lever desværre stadig i bedste velgående – ordet er ikke frit på DragørNyheder.

De borgere i Dragør, der drister sig til at påpege den udemokratiske og fortløbende censurering, bliver truet personligt på Messenger eller blokeret af DragørNyheders ejer – vel at mærke uden forklaring herfor.

Det medfører, at de blokerede borgere ikke kan læse medborgeres opslag på DragørNyheder og udelukkes fra at deltage i en debat på lige fod med andre borgere og folkevalgte politikere.

Dermed følger Peter Kristensen i fodsporerne på borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) og Kim Dupont (V), der har blokeret flere kritiske borgere i Dragør, fordi de ikke er begejstrede for at blive modsagt af borgerne.

Borgmesteren vil have endnu mere censur.

I et af DragørNyheders utallige mikrofonholderinterviews med borgmesteren fremgår det, at Eik Dahl Bidstrup meget gerne vil ’moderere’ de borgere, der ikke nødvendigvis er enige i hans politik og handlinger:

”Jeg har flere gange givet udtryk for, at jeg mener at de forskellige lokale foraer på de sociale medier, bør modereres bedre – herunder også DragørNyheder. I dag kan alle lave en ‘News kanal’ og skyde det ene hadefulde og urigtige indlæg ud efter det andet. Her er der brug for sobre medier der vægter dialog og ordentlighed. Det gælder ikke kun i forhold til de sociale medier, men også de trykte medier” (Eik Dahl Bidstrup, DragørNyheder, 12. juli 2019).

På DragørNyheder, Facebook-siden Venstre i Dragør, lokalavisen Dragør Nyt, Venstres hjemmeside og på sin egen Facebook-profil langer borgmesteren ’umodereret’ ud efter politiske kollegaer, grundejerforeninger og navngivne borgere i Dragør. Det er vi alle vidner til.

Borgmesterens opførsel er hverken sober eller ordentlig – præsten prædiker én ting, men han gør selv noget andet.

Handlemønstret er fuldstændig i tråd med borgmesterens øvrige borgerunddragende adfærd, som kun er orienteret mod en stålfast borgmestermonolog, hvor der ikke er plads til andre meninger og hermed udelukkes muligheden for dialog med borgerne.

De borgere, der har været til demonstrationer foran Dragør Rådhus, har oplevet en nedladende og borgerfjendtlig borgmester, som ikke vil lytte til andre end sig selv.

DragørNyheders ejere, Peter Kristensen og Thomas Thorndahl, udvider i disse dage sit kommercielle medie, der nu skal til at omfatte Dragør, Tårnby og Ørestaden – de kalder medieparaplyen for AmagerNyt.

De kritiske røster skal udfordre.

Alene det faktum at borgmesteren mener, at han skal diktere, hvordan medierne i Dragør skal ’moderere’ sig selv og tillige borgerne er en demokratisk falliterklæring af Donald Trumpske dimensioner.

Byens største medie DragørNyheder forsøger at føje borgmesteren i et og alt. Den upopulære borgmester bliver dog ikke mere populær af, at DragørNyheder blokerer for nogle kritiske borgere.

Lad det være sagt én gang for alle – censuren og blokeringerne på DragørNyheder virker ikke.

Verdenshistorien viser jo netop, at censur er roden til alskens ondt. Når en stat, et politisk parti eller et medie først er begyndt at censurere, så er det skruen uden ende.

Vi har os bekendt ytringsfrihed og demokrati i Dragør, uanset om DragørNyheders ejere og nogle få politikere bryder sig om det eller ej.

De har øjensynlig misforstået deres ansvar overfor befolkningen i Dragør samt Grundloven og Menneskerettighedskonventionen.

Borgerne er sikret retten til frit at modtage informationer og deltage i debatten om offentlige anliggender.

De kritiske røster i Dragør er her stadig, og det er nøjagtig sådan, det skal være – hvem skal ellers udfordre politikerne i vores lokale demokrati?

Vi anbefaler borgerne at søge andre græsgange end DragørNyheder, hvis man vil deltage i en fri og ucensureret debat, hvilket findes på disse Facebook-grupper:

Klik her og tilmeld dig gruppen ’Dragør News – den frie debat’

Klik her og tilmeld dig gruppen ’Vi der holder af Dragør’

Klik her og tilmeld dig gruppen ’Vores Dragør’