Dragør SeniorBo vil bygge i Bydelsparken.

Mange borgere mener, at Bydelsparken bør bevares som fælles frirum for alle.

Bydelsparken er atter truet af byggelystne interessenter. Denne gang er det Dragør SeniorBo, som vil forsøge at bebygge det grønne åndehul på Engvej.

Borgermodstand mod bebyggelse.

I årene 2020-2022 førte kraftig borgermodstand til, at politikerne fra Liste T, Socialdemokratiet og Venstre måtte trække deres udskældte vision om at opføre boliger i Bydelsparken tilbage i begyndelsen af juni 2022.

Borgernes underskriftindsamling imod projektet nåede 1.150 underskrifter, og skrev sig dermed ind i dragørhistorien som den næststørste indsamling nogensinde – kun overgået af indsamlingen imod eksborgmester Eik Dahl Bidstrups upopulære projekt ’Copenhagen White Water Park’, som nåede 1.200 underskrifter.

Dragør SeniorBo ville vel at mærke ikke byde, da Store Magleby SFO og Jægervej SFO blev sat til salg af Dragør Kommune – derfor er blikket atter vendt mod Bydelsparken, hvor SeniorBo tidligere har forsøgt sig med sine byggeplaner uden held.

SeniorBo går efter Bydelsparken igen.

Formanden for Dragør SeniorBo, Nina Nørgaard, udtaler:

”Vi vil meget, meget gerne have bygget seniorfællesskaber i Dragør. Og det er ingen hemmelighed, at vi går efter Engvej, som vi synes, er det bedste område.” (Dragør Nyt, 16. april 2024)

Tiden vil vise, om det lykkes SeniorBo at lægge beslag på den offentligt tilgængelige Bydelspark.

Med de mange bebyggelser inde i parkområdet nærmer det sig efterhånden en tilsnigelse, at Dragør Kommune omtaler ’Anlægget’ og ’Bydelsparken’ som et ”sammenhængende grønt parkbånd”.

Intet er helligt i Dragør Kommune – hverken fredede naturområder eller rekreative parkanlæg.

Klik her og læs Dragør Nyts artikel ’Borgermøde om by- og boligudvikling’

Klik her og deltag i den åbne underskriftindsamling ’Nej tak til boliger og aktivitetspark på Engvej’