Dragør Skatepark forsvarer sit projekt.

Den nuværende skatebane ved Dragør Havn er knap 200 m² stor.

I april 2021 stillede Det Konservative Folkeparti, med Kenneth Gøtterup (C) i spidsen, forslag om at udvide skateområdet mellem Dragør Bådelaug, turistbusholdepladsen og Dragør Baadeværft.

Forsvarsposition.

Nu er det fire år gamle projekt atter kommet i modvind, men den frustrerede initiativtager til ’Dragør Skatepark’ forsvarer endnu en gang projektet, og deler generøst ud af skyld og skam.

Louise Seier Beier udtaler på de sociale medier:

”TIL INFO: Vi har allerede en lille skatebane af asfalt nede ved havnen på 200 m². En hyggelig placering for byens børn, børnefamilier og bedsteforældre. Den er blevet bygget af kommunen men desværre ikke vedligeholdt og nu står den afpillet hen!! Vi har tilbudt at søge fonde og renover banen og bruge det eksisterende vi kan på banen. Vi udvider den 2 gange, så vi får ca. 600 m². Det er absolut nærmest ingenting, se dog på banen dernede!!!! 

Det bliver en fin mindre bane der henviser til at børn på legepladsen kan lege på hjul netop der. Vi kalder den Dragør Skatepark – vi kunne også “mere korrekt” kalde den en mindre skatezone. Den har en værdi på ca. 1,3 mill. Dvs. prisen er holdt nede i forhold til Skateparker som i Tårnby der koster 8 mill. og Helsingør skatepark til 30 mill. der begge er i en helt anden skala.

Der er opnået tilsagn fra Fredningsnævnet og DGI til renovering af banen, med den begrundelse, at området ved haven skal benyttes til at forbedre fritidslivet før børn. Der er søgt fonde til netop dette projekt og de giver tilsagn til netop denne placering ved havnen. Det har taget 4 år for frivillige ildsjæle at nå her til.

Det vil sige man kan tage imod en håndsrækning til byens børn. Eller lad banen stå uberørt hen, til stor skuffelse for vores børn, unge og børnefamilier. Kommunen renover den ikke!!!!

Hermed fortæller I så også indirekte at det er okay at vi har et lege område ved havnen som ikke skal renoveres. 

Hvis nogle af borgerne nu også ønsker at bygge en stor dyr professionel skatepark ved Hollænderhallen. Så gør endelig det. Jo mere og bedre fritidsliv til byens børn jo bedre.” (Louise Seier Beier, Facebook, Vores Dragør, 24. juni 2024).

Ak, ja. Der findes øjensynlig ingen øvre grænse for, hvor mange skateparker, vi skal have i Dragør.

Louise Seier Beier ’glemmer’ meget belejligt at fortælle, at der for ganske få år siden blev etableret et nyt skate-anlæg i asfalt, beton og stål bagved Hollænderhallen i Store Magleby.

Lange udsigter.

Projektgruppen bag aktivitetsparken har planlagt at påbegynde byggeriet af det 645 m² store betonanlæg i foråret 2024 – men det kommer ikke til at ske.

Officielt er sommeren i gang nu, og lige om lidt går borgmesteren og kommunalbestyrelsen på halvanden måneds sommerferie.

Den eventuelle etablering af skateparken på Dragør Havn har meget lange udsigter.