Udledning af urenset spildevand i Øresund.

Dragør Sydstrand. Borgere i Øresundsregionen arbejder for, at Øresund i fremtiden kan få status som naturreservat, så havmiljøet kan blive beskyttet.

Det er en offentlig hemmelighed, at der udledes enorme mængder urenset spildevand i Øresund.

Forsyningsselskaberne Hofor A/S og Novafos A/S har nu fået tilladelse af Københavns Kommune og Gentofte Kommune til at pumpe 290.000.000 liter urenset spildevand direkte ud i Øresund.

Dette skal efter planen foregå på søndag den 24. maj 2020 og 5 dage frem.

Udledningen foretages 4 kilometer fra kysten ved Skovshoved.

Hofor A/S er kommunalt fællesejet, og Dragør Kommune ejer:

1,92% af Hofor Vand Holding A/S.
2,49% af Hofor Spildevand Holding A/S.

I Dragør Kommune er repræsentantskabet i Hofor Vand & Spildevand A/S overtaget af kommunalbestyrelsesmedlem Morten Dreyer (DF), der ligeledes er nyudnævnt formand for By-, Erhvervs- og Planudvalget.

Kommunerne tillader udledning af urenset spildevand.

Der er indtil flere årsager til, at Hofor A/S og Novafos A/S har blakkede ry.

Hovedårsagen er, at forsyningsselskaberne såvel som kommunerne mangler basal forståelse og ansvarsfølelse overfor miljø, natur, dyr og mennesker.

Der findes efter sigende ikke en levende sjæl i Øresundskommunernes respektive ledelser, der ikke kender til den offentlige hemmelighed om den omfattende udledning af urenset spildevand i sundet.

Vi begynder nu at trække på netværket og skrive appeller til Københavns Kommune og forsyningsselskaberne – du kan læse mere om den konkrete sag nedenfor.

Klik her for at se ’Kommuner tillader udledning af spildevand i Øresund i fem dage – eksperter er rystede’