Lynetteholm-projektet: Dragør siger nej til dumpning i Køge Bugt.

Lynetteholm-byggeriet medfører dumpning af slam i Køge Bugt, hvilket skader havmiljøet.

Udviklingsselskabet By & Havns dumpning blev sat i gang i begyndelsen af januar 2022 og kommer til at forsætte i årevis, hvis den ikke bliver stoppet.

Dragørs borgere har siden oktober 2021 hjulpet den passive kommunalbestyrelse med venlige skub i ryggen – nu sker der endelig noget.

Med et halvt års forsinkelse skal Dragør Kommune samarbejde med kommunerne Køge, Solrød, Stevns, Vallensbæk, Greve, Ishøj, Brøndby og vore svenske naboer for at modvirke dumpningen af 2.000.000-2.500.000 m³ slam i Køge Bugt.

Fokus på havmiljøet i Øresund og Køge Bugt.

Borgmester i Dragør Kommune Kenneth Gøtterup (C) udtaler:

“I slutningen af 2021 dannede et antal kommuner i Køgebugt et fællesskab, fordi de var bekymret for vandmiljøet i Køgebugt, bl.a. med udgangspunkt i klapningen eller dumpningen fra byggeriet på Lynetteholmene.

Kommunalbestyrelsen har besluttet sig for, at vi nu som kommune tilslutter os gruppen, så vi sammen kan støtte op om at få sat fokus på miljøet i Køgebugt og det sydlige Øresund.

Jeg ser frem til, at Dragør deltager aktivt i dette samarbejde” (Borgmesterens nyhedsbrev, 26. april 2022).

Bedre sent end aldrig. Hvis du som borger vil gøre noget “aktivt”, så kan du blive medlem af disse 2 velbesøgte facebookgrupper:

Klik her og debatter på ’STOP slam i Køge Bugt’ (6.000 medlemmer).

Klik her og debatter på ’STOP Lynetteholm’ (16.000 medlemmer).