Eksborgmester er nu eksformand.

Eik Dahl Bidstrup forlader Krifa. Screenshot: Kommune TV.

Eksborgmester i Dragør Kommune, Eik Dahl Bidstrup (V), forlod i 2021 borgmesterposten 7 måneder før tid, uden noget nævneværdigt på cv’et – andet end en bekostelig svømmehal til 68,5 millioner kroner og 5 kuldsejlede aktivitetsparker, som dragørborgerne ikke ville have.

Hermed undgik han behændigt et halvt års sønderlemmende valgkamp og intensivering af borgernes kritik af hans egennyttige arbejde og visioner om de mange prestigeprojekter, der alle har været demokratiske og juridiske katastrofer.

Eik Dahl Bidstrup meldte sig ved samme lejlighed ud af partiet Venstre og forlod lokalpolitik til fordel for en formandspost i den kristelige fagbevægelse Krifa.

Farvel til Krifa og millionløn.

Den tidligere borgmester modtog mere end trekvart million skattekroner i eftervederlag fra Dragør Kommune, mens han inkasserede en høj løn som formand for Krifa.

Hverken Eik Dahl Bidstrup eller Krifa ønskede at oplyse, hvor meget han skulle modtage i honorar for sin stilling som formand – men forgængeren Søren Fibiger Olesen, der har siddet på posten i 20 år, havde i 2020 en årsløn på 1,53 millioner kroner inklusive pension.

Nu halvandet år senere forlader Eik Dahl Bidstrup pludselig Krifa.

Halv sandhed og rosende ord.

I Kristelig Fagbevægelses pressemeddelelse udtaler næstformand Mikael Arendt Laursen:

”Jeg vil gerne sige tak til Eik for de 1½ år, han har bestredet formandsposten. Eik har især bidraget med at positionere Krifa i medierne og blandt politikerne. Krifa står nu et godt sted i forhold til at kunne fortsætte det vigtige arbejde med at give flere danskere muligheden for at opleve god arbejdslyst”.

I modsætning til den halve sandhed, der fremstilles i pressemeddelelsen, så har Eik Dahl Bidstrup som Krifa-formand gentagne gange befundet sig i stormvejr på de på sociale medier og i pressen siden 2021 – akkurat som da han var borgmester i Dragør Kommune.

Mon ikke eksformanden alligevel sikrer sig endnu et gyldent håndtryk på vej ud ad døren, som den kristelige fagbevægelses medlemmer betaler for?

Klik her og se pressemeddelelsen ’Krifas formand trækker sig’

Klik her og læs ‘Afgående Krifa-formand scorer godt fire millioner på halvandet år’