UNESCO-projektet i Dragør er lukket ned.

Det seneste år har der været heftig debat om UNESCO, økonomi, trafik og masseturisme i Dragør Kommune. Pressefoto: UNESCO.

Et flertal i kommunalbestyrelsen satte punktum i UNESCO-sagen her til aften.

Dermed stoppes det videre arbejde med at blive optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.

”Sagen er nu endeligt afgjort”, udtaler borgmester Kenneth Gøtterup (C).

Underskriftindsamling og borgerhøring.

400 borgere deltager i underskriftindsamlingen ’Nej tak til UNESCO i Dragør’, som består af gode gammeldags håndskrevne underskrifter.

Kommunalbestyrelsen har desværre ikke ønsket en folkeafstemning, og derfor må vi ’nøjes’ med en borgerhøring, der forsyner politikerne med borgernes input.

Borgerhøringen om Dragørs eventuelle optagelse på UNESCO’s Verdensarvsliste er afsluttet i begyndelsen af marts 2021. Størstedelen af de deltagende 538 borgere og 6 foreninger har sagt pænt ”Nej tak” til UNESCO-projektet i Dragør.

Årsagen hertil er primært problematikkerne vedrørende trafik- og turistforøgelse.

Afklaring i UNESCO-sagen.

Skatteborgerne har i 6 år finansieret direktionens og forvaltningens omfattende ressourceforbrug, politikernes sagsbehandling og senest firmaet Backscatters rapport samt analyse af borgernes UNESCO-høringssvar til Dragør Kommune.

Det er tiltrængt, at alle parter nu har fået en endelig afklaring, så UNESCO-sagen ikke står og flagrer i vinden i en yderligere årrække.

Borgerne og politikerne har talt. UNESCO-sagen er definitivt afsluttet.

Klik her for at se tv-optagelsen af politikernes behandling af sagen: ’Ophør af arbejdet med optagelse på UNESCO’s Verdensarvsliste’

Klik her for at se ’Referat af kommunalbestyrelsesmødet’